Dagens ridpass

Idag blev det dressyr på ridplan. Kände att jag ville testa bettet lite mer bland annat. Idag kändes det bättre så jag ska fortsätta på det tills vidare i alla fall. Jag red på fyrkanten och travade längs sidorna och gjorde öppna i skritt i hörnen i båda varven. Sen red jag på en stor volt i trav och gjorde öppna i trav halva volten och travade som vanligt andra halvan. Efter det fortsatte jag på stora volten men varvade med en liten volt utåt i motsatt håll.



Julius skötte sig så där till en början men i slutet gick han faktiskt bra. Nu ska vi ladda inför dressyrlektionen på onsdag!
Efteråt fick Julius gå och äta lite gräs. Det var mycket uppskattat!

Passade också på att göra lilla bäbisen lie fin också, så där på en måndag :)


Fina bäbisen i fina flätan!


Finaste

Lite nytt!

Har lagt in kategorierna som en meny under bilden så det är lättare att se dem. Sen kommer det komma lite mera nytt men nu får det räcka för ikväll :)

Markarbete i värmen

Idag var det markarbete som gällde. Det var också + 24 grader i skuggan. Puh, vad det var varmt att rida! Man har ju inte hunnit vänja sig direkt. Hästarna tyckte också att det var lite varmt. Men ridningen gick väl bra, bitvis i alla fall. Fick prova rida mer på det andra bettet. Har ju bara tömkört och skrittat ut med det hittills. Jag tyckte att jag fick mer kontakt med honom. Sen var det lite mindre kast med huvudet också. Han var lite tvär och stel i höger sida idag. Vänster gick ganska bra. Vi red på en fyrkant med två travbommar på varje sida och i varje hörn skulle vi göra halt och göra antingen fram- eller bakdelsvändning. Jag och Julius testade båda och det gick bra. Jag måste bara komma ihåg att följa med mer. Är ju van att det där sitter hos hästarna så man inte behöver göra lika tydliga hjälper men det får jobbas vidare på det. I slutet red vi över alla travbommar på en åtta. Där märktes det tydligt att han gick sämre i höger varv än vänster. Men, det är bara fortsätta jobba.
Imorgon har Julius vilodag och till veckan ska vi rida dressyr, tömköra + hoppa och sen får vi se vad det blir mer.

Somliga (jag) går med trasiga skor...

Har upptäckt att mina jodhpurs har gått sönder och ganska mycket också. Ska försöka laga med lite superlim så håller de kanske en vecka elelr två till i alla fall. Har därför suttit och tittat runt lite efter nya skor. De jag har nu är i läder och med stålhätta. Har alltid tyckt att stålhätta är väldigt bra i stallet eftersom det gör väldigt ont om man blir trampad av de små hästarna. Men jag tycker att alla läderjodhpurs går sönder efter ungefär 2 år + att de är tyngre med stålhätta + att jag blir aldrig trampad. Därför har jag öppnat sinnet lite och kollat på lite andra dojor. Hittade bland annat ett par från Hööks som verkar vara lätta och sköna. Kanske ska testa dem istället?!


Skattjakt i skogen :)

Idag har det varit kanonväder här! Jag hade färst tänkt rida dressyr på plan men med så fint väder och när vi dessutom fick sällskap av farbror Kex med hans matte så var vi tvungna att bege oss in i skogen på stigarna för att se om de hade tinat fram. Till stor del var de framme, det var lite snö på en del ställen men det var så lite så det orkar vi inte bry oss om. Om man ignorerar något så finns det inte?! Det blev en timmes tur i skogen i skritt. Hästarna hade lite jobbigt med att försöka hålla reda på alla fötter bland stock och sten men det var ju första gången på flera månader så om någon vecka så går det galant. Vi passade också på att ta en sväng förbi vinbärsodlingen där vi var och busade med hästarna i vintras i djupsnön. Både Kex och Julius blev ju av med benskydd då. Idag hade de tinat fram så nu har vi kompletta par allihop :) det såg ganska roligt ut när vi fortsatte rida. Vi satte benskydden på våra armar eftersom hästarma redan hade skydd på sina ben. Synd att jag inte hade en bild åt er! Måste försöka komma ihåg att ta mer bilder. Det var för övrigt en väldigt lerig Julius jag hämtade in från hagen idag. Himla kul! Till och med hela, och då menar jag hela, grimman var lerig. Tur att det hade hunnit torka i alla fall så det var lättare att borsta bort.
Imorgon är det körning igen för Julius och på lördag ska vi rida markarbete för Ullis.
Det ska förresten vara minst +20 grader varmt här i helgen! Längtar!


Frusen bäbis

Idag när jag kom till stallet och hämtade in lillhästen så var han för det första lerig som tusan, för det andra så var han ganska dålig i magen och sen så frös han lillstackarn. Stod och skakade. På med fleecetäcke och spola av benen och svansen. Sen borstade jag länge, länge så han skulle få upp lite värme. Passade på att klippa stubben, tofsarna i öronen och kapade svansen ca 10 cm. Flätade manen i en inbakad fläta också så han skulle få stå med fleecetäcket på sig så länge som möjligt. Sen tog vi och gick ner på ridplan och tömkörde. Julius tyckte att vi skulle ta och galoppera redan från början men jag höll inte med, men det är ju bra att han tycker att det är kul att galoppera. Han var lite bråkig i början men det brukar han vara tills han blir ordentligt varm. Sen gick han jättefint. Tränade mycket övergångar mellan trav och galopp och han fick inte galoppera förän han hade lugnat ner sig i traven först. Det gick bara bra. Sen körde vi övergångar mellan skritt och trav i slutet och det gick också bra. Vilken skillnad det är nu och bara för någon vecka sen när det gäller galoppen. Nu  orkar han galoppera ganskaa länge medans i början var det två varv om man hade tur. Testade det andra bettet också, det tredelade med vanliga bettringar. Tyckte inte att det var så stor skillnad, men jag ska testa rida med det också så får vi se. Imorgon är det körning och torsdag blir det kanske dressyr.    

Körning

Igår var jag hästlös (Julius hade vilodag) men jag hjälpte Kex och hans matte att köra istället. Kex älskar verkligen att bli körd. Han blir väldigt stolt och det är inga sura miner alls. Synd att vi inte har tillgång till en maratonvagn så vi hade kunnat träna lite körning på riktigt. Det skulle han nog tycka var kul.



Imorgon är det Julius som gäller. Tänkte ta en stressfri dag i stallet imorgon eftersom jag är ledig. Då kanske man hinner med lite småsaker som man tänker göra andra dagar men inte hinner. Jag tänkte jag skulle fixa svansen på honom  bland annat. Det blir lite trimning här och där. Sen vad det blir för ridning har jag inte bestämt. Skulle behöva rida dressyr, mycket dressyr. Vi behöver det! Funderar dock om jag ska testa rida honom på ett annat bett. Rider just nu på ett tredelat eggbett men funderar på att prova ett tredelat med vanliga bettringar. Jaja, det visar sig imorgon.

Vi lever!

Har inte blivit något bloggande på ett tag nu. Har varit lite mycket och prioriterat andra saker först. Men det ska det bli bättring på nu. Här kommer en liten sammanfattning på det som har hänt under tiden:

  • Tömkörningen med Julius har gått bra. Har både galopperat mycket och hoppat lite också.
  • Både jag och Julius har haltat lite.
  • Våren är äntligen här!
  • Julius har galopperat med ryttare på ridplan för första gången.




Ryttare & Häst

Min profilbild

_____________________

RSS 2.0