Bra jobbat

Eftersom det blåste och var snorkallt så tömkörde jag Julius idag. Det blir inte lika kallt när man står på marken på ridplan, blir lite skydd från träden runtom.
Julius skötte sig galant. Var lite trixig i höger varv till en början men han är alltid det tills han har blivit ordentligt varm. Han fick trava ganska lännge och sen har han fått galoppera massor. Flera varv efter varann och sen bröt vi av i trav något varv för att sen fortsätta med galopp igen och så höll vi på i båda varven. Gick jättebra att få igång han i galopp, en smackning och säg galopp så galopperar han! När jag sen skulle avsluta och han skulle få trava lugnt en stund innan vi skulle skritta av så var han ganska trött. Fick jobba lite för att han skulle hålla igång i traven. Stackars liten, han är inte van att galoppera så mycket. Sen traskade vi runt runt på plan innan vi gick hem.
Strechade han som vanligt efteråt så att han inte får så mycket träningsvärk i galoppmusklerna som han egentligen inte har :) Det hjälper verkligen att strecha honom för annars märker man påå en gång att han blir stelare. Det är mycket nya muskler som ska växa fram nu. Sen var det en trött Julius som traskade in i boxen för att äta lite kvällsmat.
Imorgon blir det körning för hans del. På onsdag var tanken att rida lektion men då kunde inte Ullis så vi får köra på själva då, eller så rider vi ut med farbror Kex och tränar lite galopp kanske och tar lektionen på fredag. Ska kolla om Ullis kan då istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ryttare & Häst

Min profilbild

_____________________

RSS 2.0